Trevlig kväll

Denna kväll är en trevlig kväll. Vi ska sitta uppe halva natten och slå in paket och planera. Små kartonger ska letas upp, presentpapper ska användas och tejprullarna ska gå ner i vikt. Men det allra svåraste är att bestämma vem som ska få vad och när hon ska få det. Summa summarum: Vi ska sätta upp årets julklappskalender!
Tidigare år har vi haft teman som café och Noas Ark, men nu höjer vi ribban ett steg. Ett paket om dagen ska tre av våra småsystrar får turas om att öppna. Varje dag ska vi också visa vad som kommit ur paketet på bloggen.
Vi har hållit på till och från ändå sen januari och därför känns det fantastiskt att äntligen vara i mål (dock kan det ju tilläggas att vi redan börjar planera för nästa år...).
//Elisabeth och Rebecka

Stickning smittar!

Att sunda vanor smittar har man ju hört ibland. Och att sticka (eller göra något annat slags handarbete) borde väl räknas som en sund vana? Den smittar i alla fall! Jag brukar tillbringa mina håltimmar med att sitta i korridoren och sticka. Det har jag gjort under en ganska lång tid, men det som är kul är att några av mina kompisar också har börjat sticka nu.  En av mina kompisar började för några veckor sen och för några dagar sen anslöt sig en tredje stickare. Så nu är vi tre stycken som sitter i korridoren och stickar oss igenom våra håltimmar. Min kompis föreslog till och med att vi skulle starta ett sticksällskap och kalla oss De Tre Sticketöserna. Att sticka många tillsammans är mycket roligare. Man kan utbyta idéer, hjälpa varandra, jämföra garn och mönster... Dessutom brukar förbipasserande tycka att det är så otroligt intressant att vi är tre som stickar. När jag sitter själv och stickar är det ingen som bryr sig, men när vi sitter allihopa kommer folk fram och urbrister häpet: "Nämen stickar ni alla tre?"
Ja, det gör vi absolut!
 
//Elisabeth

Julklappskalender 2012

Förra året var Noas Ark temat på julklappskalendern. När arken (som är ungefär en halvmeter lång) öppnades den 24 december hade alla barn redan räknat ut vad som skulle finnas i paketet.
I arken bor Noa, hans fru, två giraffer, två lamor, två råttor, två fåglar, två kaniner, två grisar, två krokodiler, två får och ett lamm, två flodhästar och deras unge och en kängurumamma med sin unge. Några av djuren återfinns i inlägget "Virkade djur" från 2013-09-10.
//Rebecka