Sockerstrutens och Godispapprets sommarbakning: En tårta

 
Vi är två kompisar på 13 och 14 år och vi har många delade intressen, ett av de största är gymnastik. Genom att baka kunde vi på ett enkelt och effektivt sätt uttrycka vår kärlek till gymnastiken, så vi bakade en tårta med ”den blå damen som satt i spagat på tårtans topp. Eftersom vi kallar varandra för Sockerstruten och Godispappret, så blev det självklart att vi skulle ha godis på och vad passar bättre än dumlekolor?!
 Långt innan vi bakade tårtan hade vi planerat och ritat upp hur den skulle se ut, men när bakdagen väl kom så upptäckte vi att det skulle bli trist om vi följde vår planering, så i stället la vi till och tog bort saker och resultatet blev mycket bättre än vad vi tänkt oss!

Nederdelen av tårtan var uppbyggd av tre olika lager; det understa var sockerkaka, det mellersta var tigerkaka och det översta var chokladsockerkaka. Mellan varje lager var det ganache. Vi hade även ganache över chokladsockerkakan.Mellandelen bestod av två mindre sockerkaksdelar med ganache mellan och på.Överdelen bestod av två ännu mindre sockerkaksdelar med ganache mellan och på.Överst, på toppen av tårtan, hade vi en marsipanfigur som vi kallade den blå damen”, som vi med stolthet kan berätta att vi gjorde helt själva. Vi dekorerade med halva dumlekolor och penseer.

 

//Sockerstruten och Godispappret
 
 
Vill du också bidra med något till vår Sommarpysselkategori här på bloggen? ALLA sorters pyssel är välkomna. Får vi tillräckligt många bidrag gör vi det hela till en tävling. Titta på detta inlägget för att veta hur du ska delta.
 

Kommentera här: