21 anledningar att sticka

1. Det är roligt. Egentligen den enda anledningen som behövs, men här kommer 20 till!
2. Man skapar något som är fint och/eller användbart (oftast båda!)
3. Det finns så många mönster på stickade saker.
4. Att sticka är ett superbra sätt att utnyttja tiden. När man åker buss, tittar på film eller bara pratar är det perfekt att ha en stickning i händerna.
5. Man får uppmärksamhet. Kanske en av de sämre anledningarna, för nog kan det ibland vara lite tjatigt att alltid få samma kommentarer och frågor. Men var säker på att om du stickar kommer folk att notera det!
 
6. Det blir inte pinsamt tyst. Pratar man med någon och inte vet vad man ska säga är det bara att titta ner och vara (eller verka) lite mer koncentrerad på sin stickning.
7. Risken att det blir pinsamt tyst är inte heller lika stor. Ofta kan man ju prata om vad man stickar!
8. Man har enklare att tjuvlyssna på samtal. Sitt tyst, djupt försjunken i din stickning, gärna med ett avancerat mönster framför dig, och ingen kommer tro att du lyssnar.
9. Man blir bra på att hantera motgångar. Ja, det kommer att bli fel ibland och man lär sig snabbt att det bästa är att dra upp, göra om och gå vidare.
10. Stickar man sina egna kläder får man stor valfrihet. Man kan ändra färg, mönster, storlek efter behag.
 
11. Man slipper stödja en oetisk klädindustri så mycket. Visst, garnet kan ha producerats under dåliga förhållanden (fast det finns braiga garner att välja på också), men stickar man sina egna kläder vet man iaf att det inte suttit en stackars underbetald arbetare i tredje världen och gjort dem. Ett av momenten i klädtillverkningen gör du ju själv!
12. Det är otroligt rogivande och meditativt att sticka. Man mår bra av det!
13. För att det är så himla härligt med garn!
14. För att stickade saker är jättebra presenter. Babymössor, sjalar eller stickade blombuketter; det är fint, personligt och kommer nog att uppskattas.
15. För att det finns en historisk länk i stickandet. Det har stickats i hundratals år och att få förvalta och föra vidare den kunskapen känns fint.
 
16. Man kan ta med sig stickningen nästan överallt och plocka upp den nästan närsomhelst också.
17. Samtidigt är det inte så osocialt som att plocka fram sin telefon, för man kan ju som sagt göra annat samtidigt som man stickar.
18. Slut på dötid! Man sitter inte bara och väntar på att något ska hända (eller slösurfar). Man stickar och på så vis blir även väntetiden meningsfull.
19. För att känslan när man tillslut är färdig med något är helt fantastisk.
20. Och känslan när man har på sig något man gjort själv är rätt fantastisk den också.
21. För att det är så mysigt. Oavsett om det är i soffan en vinterdag eller i hängmattan om sommaren - vad är väl mysigare än att krypa upp där med en stickning i händerna?
 
//Elisabeth
1 Karin:

skriven

Här kommer lite till:
Det är roligt att titta på garner.
En av de roligaste sakerna är att planera vad man ska göra, bestämma mönster och välja garn. För att inte tala om känslan när man packar upp sin garnbeställning!
Man känner sig duktig när man gjort något riktigt tidskrävande eller svårt.
Det är bra presenter och det känns bra när någon blir glad för något man gjort.
Man blir glad när någon (frivilligt) använder något man gjort åt dem.

Svar: Tack för påfyllningen!! Hur kunde jag glömma känslan när man får sin garnbeställning?? Det är ju typ det bästa som finns!
Virkligenstickat

Kommentera här: