Nya tuppen

Såhär ser vår nya tupp ut:
Den gamla tuppen trillade av pin (eller ja, trillade kan man kanske inte säga) för ett bra tag sedan och hans efterträdare har redan varit här i flera veckor.
Något namn har vi inte lyckats komma överens om än. Några av förslagen är Ruskprick (från Saltkråkan), Bonden Jöns (från Festen i Hulabo), Harald Blåtand (från en av Lennart Hellsings sånger, och det är väl också en gammal norsk kung?) och Riddar Oktesian (från Kung Caspian och skeppet Gryningen).
//Rebecka

På bussen

Det värsta med att busspendla är inte att åka buss. Det är all dötid som kommer sig av att åka buss. Att man kommer till skolan långt innan man börjar och måste vänta över en halvtimme innan bussen hem går.
Att åka buss är däremot oftast trevligt. Då kan man handarbeta, läsa eller, i värsta fall, plugga. Den senaste veckan har jag suttit på bussen och broderat.
Lite skumpigt blev det ibland på när vi åkte på landsväg, men det gick ändå ganska bra. Nu är broderiet färdigt och det enda som återstår är att pilla bort pappret. Vilket lär ta ett tag.
//Rebecka

Skördetid

Insåg att jag aldrig lagt upp största delen av den här grönsakssamlingen som jag virkade för över ett år sedan.
Morot, rädisor, majskolv, vitlökar, ett par chilifrukter och squashen från i vintras.
Jag vill minnas att jag egentligen virkade tre rädisor, men jag hittade i alla fall bara två.
//Rebecka