Bra med bröd, bäst med bagels

Jag har kommit på en ny nu-har-jag-tråkigt-och-är-trött-och-orkar-inte-handarbeta-sysselsättning. Bröd. Om jag bakar för mycket sötsaker får jag så dåligt samvete, men bröd är ju typ nyttigt. Bara ganska fantasilöst och tråkigt att göra. Som tur är har jag en lösning på detta allvarliga problem; baka ett roligt slags bröd istället. Till exempel bagels.
Receptet finns i Vår Kokbok. Det är inte alls svårt. Först sätter man degen (vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Som tur är får man vila sig i en timma sedan medan degen jäser), sedan rullar man små bollar, gör hål i dem och töjer ut hålet. Jag brukar göra 16 bagels av en sats deg. Sedan ska det jäsas en kvart till. Sedan kokar man dem en minut på varje sida. De tre främsta största degklumparna på bilden är kokta, de andra väntar på sin tur.
Under kokningen ser det ut såhär...
...eller såhär.
Efter en knapp kvart i ugnen är de redo för världen utanför igen.
//Rebecka

Kommentera här: