Bagelsbak

En bra sak nu när Lizzie och jag har försökt vara veganer de senaste veckorna är att det finns många bröd som är veganska helt av sig själva. Ett exempel är bagels, så det passade jag på att baka med Simon, min pojkvän, nu i veckan. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det senast, men jag är i alla fall helt säker på att jag har prövat det innan.
Det roligaste, och kritiskaste, momentet är såklart själva kokningen. Ibland blir vissa helt degiga och konstiga, men som tur var klarade sig alla den här gången.
Om man strör på dem vallmofrön blir de finare, dock ramlar 50% av dem av. Dem kan man skrapa ihop och lägga tillbaka i påsen för återanvändning!
Han säger att han inte gillar att laga mat och baka, men ibland tror jag inte på honom. Kan inte direkt påstå att han ser så plågad ut.
Sedan ska man helst äta dem med något gott pålägg, som guacamole, sallad och paprika. Med lite groddar hade det sett ännu mer fancy ut.
När Simons lillebror Julius frågade vad bagels var och vi svarade "kokt bröd" trodde han att man kokade redan gräddat bröd, varpå han betvivlade att det verkligen var en bra idé. Tur att det inte var så illa!
//Rebecka

Kommentera här: