Smultronpremiär och kalasbak

I lördags fick vi vår första riktiga smultronskörd. Förra året fick vi inget eftersom det var för torrt, så därför kändes det extra härligt när Lizzie, Noomi och jag kom till stora smultronstället och kände den tunga smultrondoften slå emot oss. När vi gick hemifrån var det sol och varmt, men väl framme började det regna. Lite kallt, men så kan det vara.
Ungefär en liter blev det, och det fanns många bär som skulle mogna om några dagar, så det blir snart dags att gå dit igen!
Första bären åt vi bara med grädde och socker.
Men en del sparades till Signes tårta dagen därpå (plus att vi plockade några nya som vi fyllde på med). Jag gjorde en så kallad hullerombullertårta (idén kommer från Clara Lidströms blogg) som består av rulltårta som jag har fyllt med chokladmousse och staplat i en hög, för att sedan ösa på med smultron, grädde och mer mousse. Ett tämligen förlåtande koncept (med vi fick slopa tårtljusen...).
Till kalaset hade jag också bakat bullar - dels vaniljbullar med flädercurd och dels kardemummabullar med rabarerfyllning och dessutom flarn som fyllts med citronkräm. Det hade också bakats kokosbollar (vi brukar doppa våra i choklad för att göra dem extra goda).
//Rebecka

Kommentera här: