Första hängselbyxorna

Jag har nyss sytt färdigt de första hängselbyxorna jag har haft på mig på minst tio år. De är sydda i ett jeanstyg med lite stretch som kommer från Stoff och Stil. Jag var lite osäker på om jag skulle känna mig bekväm i hängselbyxor men det känns bra och de var dessutom riktigt roliga att sy!
Byxorna är inte direkt tajta i midjan, men de är inte helt raka heller, så för att kunna få på byxorna har de en dragkedja i ena midjesömmen. Byxornas framdel har två stora fickor.
Hängslena knäpps med tryckknappar som jag har sytt fast, så de syns inte. Om ni tittar noga under framstycket ser ni att där finns ett forminsnitt på varje sida (det finns det där bak också).
Såhär ser de ut där bak. De två hängselstyckena går omlott och fästs i en gemensam midjelinning.
 
Här ser ni byxorna (och mig!) i sin fulla längd. I mönstret var byxbenen mycket bredare, men jag drog in dem rejält. Tycker fortfarande att de sitter rätt löst.
Det var det, det. De har redan blivit utlånade till ett par systrar, och det lär bli fler! Det värsta är när man har sytt något fint till sig själv och så sitter det bättre/snyggare på ens småsyskon. Snyft.
//Rebecka