Hyssnaleden – dag ett

I helgen gick jag Hyssnaleden i Marks kommun tillsammans med större delen av Simons familj. Det var en omväxlande led som gick genom blandskog, granskog, tallskog, bokskog, kalhyggen, åkrar och så samhället Ηyssna, som nog måste vara ett av Sveriges största till ytan, så glest utslängda som de där husen var. Leden gick både på stig, grusväg och lite asfalt och var hyfsat kuperad. Vädret var bra, om än inte så varmt. Hursomhelst, här kommer lite bilder från första dagen.
Lunchutsikten. Inte helt fel.
Lunchen. I vår pastasallad hade Simon och jag en del egenodlat – sallat, tomat och timjan.
Vitsipporna hade börjat blomma så smått, sent omsider.
Nu längtar vi såklart efter alla löv.
Som sagt.
Påskliljehav.
Fikapaus med utsikt över Uttermossen.
Väldigt stor – vi undrade hur gångbar den var.
Sov gjorde vi på det fina Lydde Gård i Kinna – ett pensionat med hållbarhetstänk (solceller, elbil, bin et cetera). Det här är huvudbyggnaden.
Vi sov i en stuga bredvid. Väldigt mysig – med spetsgardiner, virkade överkast och de här mysiga sängalkoverna (men själv sov jag i en vanlig säng).
Utsikten från fönstret.
Många färger på himmelen.
Vi var alla överens om att molnet på den här bilden ser ut som en drake. Men vi var inte riktigt överens om på vilket sätt det ser ut som en drake. Man kan både se en hel drake (med kropp, vingar och allt) och som bara ett drakhuvud, beroende på hur man ser på det.
//Rebecka