Taybär - en avlång korsning

Här växte mina och mammas taybär i somras (de till höger om mitten är mina).
Taybär är som ni kanske inte vet en korsning mellan hallon och björnbär.
Vi plockade in flera omgångar med bär och kokade sylt på dem efter att ha tagit ut "stocken" och eventuella maskar i dem.
Sylten åts upp eller blev infryst.
Visst är de vackra?
//Rebecka
1 Tia Sundvall:

skriven

Hej!
Försökte söka på nätet om någon skrivit hur man får bort "innehållet" i Taybär. Kom till er blogg och detta inlägg där ni skriver om att ta bort "stocken" ur bären. Hur går ni till väga??
För mig går bären bara sönder. Skulle ju gärna frysa hela eller använda som tårtdekoration.
Tacksam för tips!
Tia

Svar: På vissa taybär går "stocken" bort direkt när man plockar dem, och andra när man bara drar lite försiktigt. Vissa bär faller bara sönder när man försöker få ut stocken, vilket väl inte gör något om man ska koka sylt, men ska de vara dekoration är det såklart desto sämre. Hur lätt eller svårt det är att få bort stocken beror nog på hur mogna de är, tror jag. Oftast, om bäret inte är maskangripet, går det bra att äta stocken. Den smakar typ inget, så det går nog egentligen bra att dekorera tårtor med bär där "stocken" fortfarande sitter kvar. På bär vi fryser in låter vi också stocken sitta kvar, så att bären håller ihop bättre när man tinar upp dem. Mer kan jag tyvärr inte hjälpa dig, men lycka till!
Virkligenstickat

Kommentera här: