Sticka flera saker samtidigt

När jag precis börjat sticka höll jag stenhårt på principen att sticka en sak i taget. Att börja sticka något nytt innan jag gjort färdigt det första projektet fanns inte på kartan överhuvudtaget. I den bästa av världar skulle jag inte ens planera något nytt projekt innan det första var avslutat (fast så blev det ju sällan i praktiken). Men nu, när jag stickat i två år händer det inte så sällan att jag plötsligt sitter där med två, tre stickningar. Orsakerna kan vara många. Det kan behövas nytt garn, jag kan ha kört fast och kan inte komma vidare utan hjälp eller så kan jag ha lånat ut stickorna. Och eftersom jag i princip aldrig är utan en stickning (eller virkning) börjar jag på något nytt. Och sitter sen där med tre olika projekt. Jag tycker inte alls om det. Många tänker att "det blir väl kul med lite variation", men så är det inte alls för mig. Jag vill ju bli färdig med alla projekten så därför varvar jag mellan stickningarna. Problemet är bara att när jag stickar på tre olika saker märks det ju inte så mycket att jag kommer framåt. Så jag stickar, stickar och stickar. Och fortsätter sticka. Utan att det känns som att jag kommer framåt alls.
 
//Elisabeth

GI-vänliga kakor

Jag och min kompis har ett virkat café tillsammans.Här kommer ett urval av våra kakor:
Schackrutor, hallongrottor, chokladbollar, dammsugare och snoddas är alla gamla klassiker.
Kakorna är virkade i olika sorters ullgarn och bomullsgarn, bland annat Alpaca och Bianca.
                                                                             
                                                                                                                                            //Rebecka

Söndagssött

I helgen var det tidsomställning vilket ledde till att det igår på kvällen var det mycket mörkare än föregående kväll. Vinden ven runt husknutarna och regnet slog mot rutan. Då satt jag och virkade glassar.
 Glassarna är virkade i två olika slags ullgarn och är en vidareutveckling av glassarna i boken "Virkade kakor" av Jennie Olsson.
 Kulglassen har fyra kulor: en med blåbärsglass, en med jordgubbsglass, en med vaniljglass och en med chokladglass. Den är ungefär 11 centimeter hög. 
Det här är en strut med hallonglass och vaniljglass i. På toppen har den chokladströssel. Glassen är cirka 9 centimeter hög.
                                                                                                                                                         //Rebecka