Sömnadsutmaning nr 79: prickig klänning med volang

En av Noomis julklappar var den här klänningen som mamma planerade och jag sydde.
Klänningen har en fodrad överdel och separata axelband (fast det syns inte på bilden).
Det speciella med klänningen är volangen. Volangkanten är kastad med en tät sicksack, rynkad och sedan påsydd på klänningens nederkant. Det låter lättare än det var.
Klänningen har en osynlig dragkedja där bak och skärningssömmar både vid ryggen och bysten. På önskelistan står ett band som går att knyta i midjan (vi får se om tyget räcker). Modellen är ju ganska rak.
//Rebecka

Näsduksinitialer

För ett tag sedan fick jag ett par små dukar av en bekant. Jag kom på att de passade bra som näsdukar (det är ju viktigt att kunna gråta med stil).
Så nu ska jag brodera Lizzies och mina initialer i hörnen på dukarna. Bokstäverna försökte jag rita av från min en kalligrafibok som jag har. Resultat inväntas.
//Rebecka

Sömnadsutmaning nr 78: jeanstunika med mönstrat ok

Inför jul hade mamma mycket att sy och jag erbjöd mig att ta över ett par projekt. Den här tunikan till Signe hade mamma redan ritat och klippt ut och sedan fick jag sy allting.
Smidigt nog är den gjord av endast restmaterial - överblivet jeanstyg och restbitar från en tunika som mamma sydde tidigare i höst.
Oket var nog det svåraste, men det blek ok (hehe). Rynkningen är inte helt jämn, men det syns inte så mycket.
Dessutom hade tunikan små blåmönstrade ärmmuddar (eller vad det nu heter) samt fickor som tog ett tag att fixa. Som tur var blev jag i alla fall färdig med den dagen innan julafton!
//Rebecka