VAB-dag

Ja, inte jämt förstås, men ibland kan det ändå vara lite mysigt att ha en VAB-dag. I alla fall om barnet i fråga egentligen inte är särskilt sjukt utan mest behöver vila upp sig. Då finns det istället tid för en massa andra roliga aktiviteter.
 
Som att läsa böcker, spela spel, eller måla.
Och lägga pussel! Mycket trevligt om man frågar mig.
Och det tyckte nog sjuåringen också, eftersom det slutade med att vi la det två gånger.
Och hallon- och blåbärscones till lunch. En fin dag!
 
/Elisabeth
 
 

 
 
 

Växtfärgade garn

Tidigare på bloggen har Lizzie visat olika garn som hon har färgat själv. Inläggen hittar ni här, här och här. Förra veckan fick jag en garnpåse från en bekant som innehöll jättemånga olika små handfärgade garner. Här har Signe och jag arrangerat dem som i en färgskala
Ganska fint, eller hur? Så här är några exempel på vilka växter som ger vilka fäger:
//Rebecka

Sömnadsutmaning nr 47: finkofta i ull

Mamma gav mig det här tyget efter att hon hade gjort en kofta till Beate. Hon poängterade hur otroligt fint, mjukt, melerat och ekologiskt det var. Så det fick bli en finkofta i storlek 80.
Garnet var som sagt väldigt mjukt och sladdrigt och det gjorde det svårt att sy med det. När jag hade normalt pressarfotstryck pressades tyget ut och blev uttöjt (=inte så fint). Så stängde jag av pressarfotstrycket och det hjälpte lite men inte helt och det fick dessutom bieffekten att jag liksom sladdade runt på tyget när jag skulle sy (se på fickan. Den är lite uttöjd där nere samtidigt som man ser på sömmen att jag har glidigt runt lite på tyget). Man ja, ja. Det blev en kofta i alla fall och oftast kollar man inte så nära när det inte är något man har gjort själv.
//Rebecka