Frukostglass - en succé bland barnen

För några dagar sedan gjorde jag de här glassarna. Mina småsyskon var exalterade över att få äta glass till frukost. Men egentligen är det inte så konstigt - det är i princip bara en normal frukost fast i fryst form.
Glassen gör på följande sätt: du blandar turkisk yoghurt med honung och varvar detta med hallon och crunchy tills glassformen är fylld. Låt stå i frysen över natten.
Tada! Helnöjt småbarn = lugn dag.
//Rebecka

Pytteglassar

Pytteglasstrut och pyttekulglass, virkade under vistelsen i sommarstugan.
Det svåraste med kulglassen var monteringen: att sy fast de jämrans kulorna i varandra! De var mycket rundare innan monteringen.
Struten är en jordgubbsstrut. För den som undrar.
Vi kan ju i vilket fall vara glada att riktiga glassar är lite större.
//Rebecka
 

En till liten kyckling

Efter två omgångar okläckta ägg och flera månaders ruvning kläckte vårt "högsta höns" Lady Catherine the Bird äntligen fram tre små kycklingar. Varav två dog inom ett dygn.
Det här är det enda övelevande exemplaret. Som synd är är Lady inte en särskilt bra mamma (överklassnobberi? Hon hade nog behövt en nanny) om man jämför med Tofslan. Igår var hon till exempel nära att trampa ihjäl sin kyckling utan att bry sig (Noomi lyckades till slut flytta på henne). I förrgår gick hon ut ur hönshuset och lämnade den förtvivlade kycklingen åt sitt öde. Den mesta av kycklingens mat äter hon upp själv. Ja, ni hör ju.
En av de numera döda kycklingarna. Men söt var den. Söt, svag och misskött av sin mamma.
De andra kycklingarna är åtta veckor gamla och ser ut som små dvärghöns.
Om de är tuppar eller kycklingar har vi inte riktigt lyckats lista ut, men vi tror att det är två tuppar och en höns. Två kycklinggrytor och en äggläggare.