Slutspurten

Lizzie och jag är nu inne i slutspurten inför julklappskalenderns premiär den första december. Lizzie är nog mer stressad än mig, hon har mer kvar att göra, och kommer kanske ansöka om min assistans. Själv håller jag på med tre mindre julklappskalenderprojekt samtidigt. Mamma har inte ens börjat med sin uppgift, och jag glömmer hela tiden att påminna henne. Vi har beställt och handlat nytt garn i olika omgångar. När man virkar efter eget huvud är det svårt att veta hur mycket garn det kommer gå åt. Nu är vi dessutom i desperat behov av glasspaket, vilka behövs till Elisabeths virkningar.
Krisar det på riktigt kan man slå in en tom kartong i ett paket som sedan öppnas och får den färdiga presenten i sig. Dessa åtgärder har vidtagits tidigare år och inget av småbarnen brukar märka något. Vårt mål är dock ändå att bli färdiga i tid.
//Rebecka
 

Vantar för vintern

De här vantarna gjorde jag till min kompis i somras. Lite tidskrävande, men jag tycker mönstret är fint.
Det ständiga färgbytet gör dessutom att de blir väldigt täta - perfekt för vintern helt enkelt.
//Elisabeth
 

Virkade torgvantar

De här torgvantarna virkade jag till mig själv efter inget mönster (men jag virkade dem samtidigt, ett varv i taget, så de är ändå identiskt virkade). Maskorna jag använde till kanten är samma som jag använde till ugglan i föregående inlägg (krokodilmaskor).
Sedan satte jag dit lite blommor för att piffa till det hela.
De är virkade i ullgarn som blivit över från tidigare projekt.
//Rebecka