Sömnadsutmaning nr 58: rosarandig vintageklänning

Den här klänningen gjorde jag efter att ha sett den fina vintageklänningen på den här bloggen.
Sedan hittade jag ett Ottobre-mönster som var tvådelad på samma sätt, fast med puffärmar, normal krage, midjeband och rynk istället för veck på kjolen. Ganska olikt, men det gick att rita om. Jag utgick från bilderna på bloggen samt beskrivningen i tidningen och försökte kombinera ihop dem till en komplett klänning. Det var svårt. Det gick sådär. Men till slut lyckades jag ändå göra färdigt den här vintageklänningen. Jag hoppas att skavankerna inte syns så mycket (de hamnade mest på baksidan och insidan).
Klänningen är i storlek 80, så för ett barn som är ca 12 månader och uppåt. En av de svåra sakerna var vecken på kjolen.
Den speciellt formade kragen var inte så lätt heller. Helt jämnt blev det inte, men tillräckligt.
//Rebecka

Ett lovande land

Jag har två stycken jordgubbsland, ett som har några år på nacken och ett som jag gjorde i slutet av förra året av jordgubbsrevor.
Det gamla landet är väldigt fint, med lite ogräs och mycket blommor.
Nu gäller det bara att det regnar ordentligt, eller att jag kommer ihåg att vattna, så att det blir fina och saftiga jordgubbar.
//Rebecka

Än en gång

I höstas virkade jag den här babyfilten av kid-silkgarn. Och det var verkligen inte de första mormorsrutorna jag virkade.
Men trots det är det svårt att låta bli att börja på ett nytt projekt. De här rutorna är av diverse restgarner. Skillnaden är att jag har fyra färger i samma ruta istället för tre. Jag har tänkt att det ska bli en stor filt, så när restgarnerna är slut får jag vackert vänta in nya.
Samtliga lapptäcken jag har gjort (virkade OCH sydda) har varit i de här nyanserna: blått, rosa, lila, vitt och grått. Lite ensidigt, kanske. Men de färgerna är ju också så fina ihop och det känns lite vågat att börja blanda in t.ex. orange!
//Rebecka