Fyndat på syfestivalen

I lördags var Lizzie och jag på syfestivalen med vår mamma och två av våra systrar. Här är dagens fynd:
Längst upp ser ni ett stickat ulltyg som jag ska sy en klänning till mig själv av. Resterand tyger kommer från Elvelyckan som har massor av underbara ekologiska tyger. Vi kunde nästan inte bestämma oss! Svamptyget köpte jag bara för att det var gulligt (ska bli en babytröja eller något sådant) och av det vinröda tyget med prickar ska jag göra en tröja till mig själv. De likmönstrade blommiga tygen i blått och smutsrosalila (?) ska bli omlottklänningar till Lizzie och mig. Jag köpte också tre ankartryckknappar (den tredje var en reserv) och en med en lussekatt. Tre kompletterande DMC-garn till nästa korsstygnsbroderiet hittade jag också. En lyckad dag!
//Rebecka

Stickad omlottklänning

Här är en liten omlottklänning som jag stickade tidigare i somras. Enkel, men fin. Och färgen tycker jag är underbar!
Kjoldelen, som stickades i resårstickning tog verkligen lång tid! Mönsterresår i 26 centimeter liksom! Dock var det en bra promenadstickning, så jag fick verkligen tillfälle att öva upp mina gåstickningsskills.
//Elisabeth
 

Inifrån och ut

När jag broderar brukar jag börja på broderiet så mycket i mitten som det går. Sedan försöker jag brodera i en så "samlad klump" som möjligt, för att jag tycker det är lättare så. Detta till skillnad från Lizzie som upplever någon form av tillfredsställelse genom att ta sig ut till hörnen av broderierna som snabbt som möjligt (här och här ser ni exempel på det). Såhär har mitt nuvarande broderiet vuxit under de senaste veckorna (jag har kommit en del längre egentligen, men har inte orkat fota...):
//Rebecka