Vanlig vardag

Den största delen av den månad som susat förbi har bestått av vanlig vardag, då det mest speciella som händer är att man serverar mellanmålet lite extra fint.
Eller att man köper gamla skräpskidor second hand och sedan vid minsta antydan till snö ger sig ut på en rundbana för att testa glidet.
Inget vidare glid för mig, inte. Kass teknik, spår som blåser igen och för långa stavar. Inget vidare. Jag sprang ett långpass istället.
Såhär ser det typ ut varje gång vi tränat... vi kastar ut våra träningskläder och -skor på golvet och hoppar in i duschen. I bästa fall går vi sedan direkt ut och hänger upp kläderna i förrådet, men det kan dröja...
Vi har ätit upp våra pepparkakshus. Det tog ett bra tag. Är ju inte det allra godaste om man ska vara ärlig (nästa år måste vi sätta på fler Non Stops!), men matsvinn är ju en dödssynd, speciellt om det är med flit.
En eller ett par gånger i veckan brukar vi ha ett riktigt köksrace hemma – för att inte behöva dra på ugnen massa gånger och slösa energi. Den här gången gjordes det surdegsfrallor, müsli och bagels samtidigt som kvällsmat.
Vi provade att göra "fiskpinnar" av rökt tofu. Det gick finfint!
De åts sedan med korvbröd, två röror, morotspinnar, babyspenat och dillchips.
Inte helt fel!
Vi fick en morot som såg ut som en x-kromosom!
Beate och jag har klarat en led med bara fyra grepp, där startgreppet var en bit upp, så att man behövde ta sats och hoppa till det.
Demonstration: Rebecka springer.
Rebecka hoppar. (Rebecka är rädd för att råka hoppa in i väggen. Det har hänt.)
Sedan gäller det att få tag i greppet.
Inte tappa taget när man svingas ut.
Och sedan är det inte så långt kvar.
Ett annat köksrace. Denna gång granola, kanelbullar och pizza.
Simon bakade ut kanelbullar för första gången. (Jag satte degen.)
Mitt i köksracet fick vi ta igen oss med lite affogato al caffè.
Jag gjorde några bullar med kladdkakefyllning.
Lyxgranola!
Under ett annat köksrace när vi gjort hummus till maten övertalade Beate oss att göra glace au four av kikärtsspadet som blev över.
Både glass, pajdeg och bär fanns i frysen så det var bara att sno ihop. En riktig höjdare!
Jag har också provat att göra ett slags pannkakor utan mjölk, ägg och fett. Vad var det då i dem? undrar ni. Mjöl och mannagryn och salt och vaniljsocker och bakpulver och vatten. Och inte skulle man vända dem heller. Och de stektes inte i fett, ändå var de lätta att få upp från pannan.
Åts gjorde de med fruktsallad på svinnsmart/infryst frukt/bär, smör (japp, där kom fettet in) och honung. Ganska gott, som ni nog anar.
//Rebecka