Diagramvirkad väska

Nu är min lilla grönblåmönstrade väska färdig.
Mönstret kommer från DROPS men jag har som vanligt valt en annan garnsort och andra färger.
Jag har tänkt använda den typ när jag inte har några byxfickor att tillgå (när jag har kjol eller klänning) men ändå måste ha med t.ex. mobil och nycklar någonstans.
Jag gillade mönstret och det var skönt att det mestadels var ett diagram istället för ett mönster i klartext. Så himla mycket smidigare!
//Rebecka

Ett speciellt fredagsfika

Förra fredagen fixade vi ett lite speciellt fredagsfika.
Vi hade gjort sex olika sorters kex och knäckebröd som vi åt med ostar, marmelader och frukt. Vi hade även gjort honungskanderade valnötter. Till detta drack vi en lite glöggliknande varm äppeldryck som är en sötad, kryddig äppeljuice.
Det var tre olika sorters fröknäckebröd, crostinis, ostkex och valnötskex. Man blev mycket mättare än man hade trott.

Handarbete i Bricken

I Vibeke Olssons Bricken-serie förekommer handarbete allt som oftast. Här är ett citat från Bricken på Svartvik, sidan 15-16:
"Mamma ska lära mig att väva. Egentligen skulle det ha passar bra nu i sommar, sommaren är ju vävningens tid. Mamma har alltid vävstolen igång hela sommaren, och nu när jag fyllt fjorton tycker mamma att jag är tillräckligt mogen. Hon tycker inte man kan lära sig väva när man är barn. Sy och sticka ska man lära sig så tidigt som möjligt. Jag var fem år när jag stickade mina första strumpor, de blev förstås sneda och ojämna, men pappa blev glad för julklappen och sa att han skulle ha dem till söndagsstrumpor. Alltsedan den stora strejken har jag stickat strumpor och sålt till lösarbetare."