Stickat i grått

Nu har jag äntligen blivit färdig med min, ja vad är det för något egentligen? Tröja eller tunika? Det står tröja i boken, men jag tycker nog att den är tillräckligt lång för att vara en tunika.
Mönstret kommer från boken "Stickat i ekologisk ull" av Ingalill Johansson och jag använde ekologiskt garn från Marks&Kattens.
Den var rolig att sticka och mönstret blev lättare och lättare ju längre jag kom, så det gick snabbare och snabbare. Jag gillar att sticka saker med olika typer av mönster och då passade den här jättebra.
Den virkade kanten längst ner var också rolig att göra.
Nu ska jag gå runt i min tröjtunika hela långa hösten.
//Elisabeth
 
 

Vissa saker blir det inget av

Ibland börjar man att pyssla med något som verkar roligt. Efter ett tag kanske man tröttnar, eller så kanske garnet eller tyget tar slut, och ens arbete blir liggande. Sedan kanske det dröjer ett par månader eller flera år, och sedan hittar man sitt arbete igen. Antingen slänger man det, eller så gör man färdigt det. Idag kom jag att tänka på mormorsrutorna jag virkade för över ett halvår sedan. Mamma virkade en stor filt av mormorsrutor och jag tyckte att det såg roligt ut. Jag virkade trettiosex rutor som alla såg olika ut och virkade ihop dem till en mini-filt, men sedan visste jag inte vad jag skulle göra med den. Inte heller nu har jag kommit på något. Är det någon som har en idé?

                                                                                                                                                        //Rebecka
 

Frukt & Grönt

Här kommer lite frukt, bär och grönsaker som jag har virkat. Allt förutom moroten är virkat den senaste tiden. Majskolven och äppelhalvan kommer från "75 småkryp att sticka & virka" av Lesley Stanfield, moroten kommer från "Virka amigurumi" av Mia Bengtsson och bananen är ett Drops-mönster.
Den här moroten var den första amigurumin jag virkade. Det är fyra år sedan nu, jag var bara nio år. Att virka grytlappar lärde jag mig vid fem-sex års ålder. Då tyckte jag att det var svårt och jobbigt - nu är det ett av mina största fritidsintressen.
                                                                                                                                                             //Rebecka