Grytlappar med interjektioner

När vår kusin gifte sig tyckte vi att det passade bra att ge honom (och hans fru, då) en grytlapp från oss var.
Grytlapparna virkades av endast restgarner. Själva lapparna virkades med stolpar. Vi gjorde två likadana delar som vi sedan virkade ihop och till sist prydde med en picotkant och bokstäver. Vi började kanske inte i jättebra tid, så här sitter vi i bilen på väg till bröllopet och färdigställer våra presenter.
Kusinen och hans fru heter Johannes och Alexandra.
Elisabeth tyckte att det passade bra med AJ på grund av namnen samt att det var en grytlapp.
Rebecka tyckte att det passade bra med JA på grund av namnen och att det var ett bröllop. Dessutom blir det en palindrom om man sätter ihop grytlapparna.
//Elisabeth och Rebecka

Nya älvbroderiet

Allt har ett slut, men som tur är kan de ibland innebära en ny början. Efter att ha umgåtts med mitt förra broderi i några månader kändes det lite tomt när det slutligen blev färdigt.
 Som tur är fylldes det tomrummet snabbt av mitt nästa broderiprojekt (som jag hade planerat långt innan...). Den här gången ska det bli en älva som representerar blomman Trift. Hittills har jag bara broderat många olika rosa nyanser (tur att jag har kommit förbi den mellanåldern då det är fånigt att gilla rosa).
//Rebecka

Sömnadsutmaning nr 68: kortärmad body med prickar

I den här bodyn i storlek 68 kombinerade jag tre olika tyg från Elvelyckan. Resultatet blev den här kortärmade bodyn (tyget räckte inte till en långärmad) som har en knäpplist på axeln för att underlätta på- och avklädning. Mönstret är samma som till de här två bodysarna (vissa ord har helt enkelt inga bra plural i bestämd form), men jag har helt enkelt kortat ärmen och flyttat på knäpplisten. Det känns skönt att jag är tillräckligt erfaren inom sömnad nu att jag i alla fall kan göra den formen av simpla ändringar.
Det gula tyget som återfinns i halslinningen, bensluten och vissa av prickarna blev inte riktigt så kräkgula som jag hade befarat. Men ändå lite på gränsen. Bodyn är tänkt som överdelen till de halvlånga byxorna jag gjorde precis innan i ett matchande tyg.
Såhär ser knäpplisten ut på nära håll. Sådant blir ju aldrig 100% jämnt, men ja, ja. Så länge den fyller sin funktion, så.
//Rebecka