Mina handarbetsprojekt

Idag åker vi till sommarstugan och stannar där en vecka. Jag tar såklart med mig handarbeten, två olika virkprojekt och ett korsstygnsprojekt. Jag tror i och för sig inte att jag kommer ägna så mycket tid åt dem, har jag inget bättre för mig än att handarbeta kommer jag troligtvis ändå inte göra det, om jag känner mig själv rätt. Nej, jag tänker att jag har för ont i huvudet för att handarbeta och sätter mig med en tråkig tidning istället. Det är då jag borde vara glad att jag har ett virkbingo. Det blir som en sporre eftersom jag inte får något "pris" om jag inte har gjort färdigt det när sommarlovet är slut. Och om jag handarbetar tillsammans med Lizzie eller mamma blir allt plötsligt mycket roligare. Så mitt mål är ändå att ha gjort färdigt en sytrådskattunge, det tredje motivet i mitt muskorstygnsprojekt och en viss annan sak jag håller på att virka när jag kommer hem igen.
//Rebecka
 

Lättstickad mössa

Mitt allra senaste stickprojekt är den här lilla mössan.
Den går supersnabbt att göra och är inte ett dugg svår. Jag har redan gjort två likadana denna våren, men det gör absolut ingenting. Eftersom jag samtidigt hållit på med ett par vantar med avancerat färgmönster som krävde att jag tittade på mönstret hela tiden var det skönt att bara kunna sticka på utan att behöva använda mönstret en endaste gång. Dessutom ett bra projekt att arbeta på när man åker bil eller tittar på film.   
 
//Elisabeth

Virkbingo

Om man har virkat i sytråd med virknål nummer 14 vet man hur det är. Och hur ont i huvudet man får av det. Då förstår man nog att jag har minivirkprojekt som mest ligger där de ligger. Det var därför mamma snodde ihop detta virkbingot till mig. Man måste virka minst tio minuter för att få ett kryss. Jag fick det i förrgår och har gjort tre kryss hittills.
Så nu är det ännu rörigare på mitt lilla, lilla skrivbord.
//Rebecka