En musikalisk T-shirt

När vi skulle beställa tyg från Tygdrömmar för ett tag sedan hittade mamma det här ekologiska nottyget som hon köpte till Signe. Sedan sydde jag den här T-shirten.
Jag har sytt så många T-shirts och linnen den här sommaren, känns det som (har inte lagt upp alla på bloggen ens). Den här har dock ett par speciella detaljer. Dels så är ärmen kantad med remsa (vanligtvis syr man upp den likadant som på fållen) och dels så är den v-ringad där bak (Signe trodde först att det var något fel på den eftersom "den går rätt långt ner där bak", så jag fick förklara att det var meningen).
Beate sade att hon skulle försöka spela (tvärflöjt) enligt noterna på tröjan. Hur det ska gå till rent praktiskt förstår jag dock inte.
//Rebecka

Pressat läge

Nu innan jag flyttar passar jag på att pressa om mitt blomlapptäcke. Jag pressade det i och för sig när jag gjorde det för tre år sedan, men som ni ser behövde det verkligen en ompressning.
I sitt opressade tillstånd ser blommorna nästan ut som ovanligt färgglada näckrosor.
Egentligen håller jag på att pressa mina mormorsrutor, men det får vila ett tag nu.
//Rebecka

Blårandigt sjömanslinne

När vi ändå var nere vid havet för några dagar sedan passade jag på att fotografera Signes nya sjömanslinne i en lite mer autentisk miljö. Linnet bygger på ett plagg som mamma påstår att hon hade sett i ett Newbiesortiment (vi lyckades aldrig hitta någon bild på detta mytomspunna linne, men jag antar att jag får lita på henne ändå). 
För att förverkliga linnet kombinerade vi tre olika mönster - från ett tog vi själva linnet, från ett tog vi framsidan av kragen och från ett tog vi kragens baksida samt knäppningssprundet. Eftersom jag inte orkade klippa och klistra och krångla så mycket bad jag mamma att rita ut alla mönsterdelar åt mig. Sedan klippte jag ut tygdelarna och sydde själva linnet.
Har kommit fram till att jag har levt i en lögn hela mitt sömnadsliv. Jag har nämligen ALDRIG lagt märke till att knappar med två hål brukar sys på vertikalt när även knapphålet är det (som på bilden alltså). Det innebär att den här skjortan, den här koftan, den här västen, den här klänningen och flera andra plagg är felgjorda. Så det här är det första jag har gjort med knapphålen på rätt håll.
 Sjömanskragar, dock. De är nog något av det finaste jag vet. Funderar starkt på att sy en sjömansklänning till mig själv. Men det hade varit lite svårt eftersom den största sjömansklänningen som vi har mönster på bara går upp till storlek 128 (plus att det hade gått åt så mycket tyg och jag är så snål).
//Rebecka