Babyklänning i designertyg

När jag var på second hand med en kompis för några veckor sedan hittade jag den här fina bomullsväven. Tyvärr var det för lite tyg för att det skulle räcka till någon åt mig själv, men jag kunde ändå inte låta bli att köpa det - det kostade ju bara tio kronor. Tyget är från 1982 (skrivet med romerska siffror i kanten) och när mamma fick se det läste hon häpet att det var ett Laura Ashley-tyg. Det namnet hade jag aldrig hört innan men tydligen var hon känd, så lite coolt är det allt.
Av tyget gjorde jag den här lilla finklänningen i storlek 68.
Okdelarna är klippta på "fel" håll, för att de ska bryta mot det lodräta mönstret och på så sätt framträda lite tydligare. Det var lite klurigt att montera okstyckena på fram- och bakstyckena, och även att sy på okens infodringar, men några utmaningar måste man ju få (Jag sydde klänningen innan skolan började. Nu har jag nog med utmaningar).
De klockade ärmarna skulle egentligen få en rullfåll, men jag gillar inte sådant och bestämde mig istället för att göra en vanlig, men extra smal, fåll. Detta är förvisso inte världens praktiskaste ärmar på babykläder (eller någon annan sorts kläder heller för den delen), men väldigt fina tycker jag.
Klänningen knäpps där bak.
Knapparna kommer också från second hand! Inte tråden, dock...
//Rebecka