Litet rådjurskid

Nuförtiden virkar jag verkligen inte så mycket som för några år sedan, men för ett antal veckor sedan fick jag ändå för mig att jag skulle virka ett rådjurskid till mitt rådjurspar. Nu är det färdigt.
Jag blev rätt nöjd, men stör mig fortfarande lite på att färgen egentligen inte är den riktiga rådjursfärgen. Men huvudsaken är väl ändå att man ser att det föreställer rådjur (vilket jag ändå hoppas att man gör).
Gemensam solnedgångsbeskådning.
Hela familjen.
//Rebecka

Sömnadsutmaning nr 98: linne med knytband

Senaste sömnadsprojektet är ett linne till Lydia; ett av mammas projekt som jag har adopterat. Mönstret gick bara upp till storlek 134, så jag fick förstora det lite (främst förlänga) eftersom Lydia är över 160 centimeter lång.
Det speciella med detta linnet är knytbanden som finns i sidorna. Linnets nederdel (inklusive knytbanden, alltså) är kantad med rullfåll, vilket inte var så lätt (speciellt inte i svängarna vid knytbandsspetsarna). Men det ser i alla fall fint ut om man inte tittar så noga.
Det är sytt i ett batisttyg från tyg.se.
//Rebecka

Överflöd av bigarråer

För tillfället försöker vi plocka så mycket vi kan av bigarråerna från vårt träd innan de övermognar.
Vi har fått så otroligt många i år. Pappa har till och med köpt en fancy stege för att vi ska kunna komma åt dem bättre (på de nedre grenarna är alla tagna för länge sedan - vi äter ju körsbär morgon, middag och kväll).
Ser ni Lydia högt däruppe i trädet?
//Rebecka