Mammas kofta

Eftersom det är tack vare mamma jag började sticka får jag väl vara lite snäll och visa något som hon har stickat också. (Den verkliga anledningen till att jag gör det - att jag inte har något vettigt att lägga upp själv måste vi inte prata mer om). Den här koftan har hon precis gjort färdigt.
Lite suddig närbild på färgoket.
 

"Du virkar som en mormor"

"Du virkar som en mormor". Så sade min kompis i fredags när vi hade syslöjd. Hela klassen satt i slöjdsalen och virkade rutor, vissa med mer besvär än andra. "Jag fattar inte hur du kan virka så snabbt. Du är ju jätteduktig!" sade hon med eftertryck. Ja, det är väl inte så konstigt att man kan lite extra om virkning och man virkat sedan man var fem-sex år. På syslöjden blir jag extra populär bland mina kompisar. När läraren är hos någon annan vill de ha hjälp av mig... Det är kul att se hur snabbt de utvecklas (annat var det för mig!). Första gången kan de inte ens göra luftmaskor och andra gången vet de hur man gör dubbelstolpar. Nästa gång ska vi ha en icke virkningskunnig vikarie på syslöjden och då lär jag få jobba...
//Rebecka

Stickat för vintern

Den här mössan gjorde jag till Becka för två år sedan. Det var första gången jag stickade flätor, men det var inte alls så svårt som jag trott. Tack vare att garnet och stickorna var tjocka gick den otroligt fort att göra trots att jag inte var så stickerfaren på den tiden. Halsduken gjorde Rebecka när hon praoade i en garnbutik.