Sömnadsutmaning nr 63: ett till par babybyxor

Många byxor har producerats det senaste året. När jag kollar i bloggarkivet hittar jag 1, 2, 3 sweatshirtbyxor, 1, 2 pyjamasbyxor, 1, 2 par shorts, 1, 2, 3 hänglsebyxor och 1, 2 vanliga byxor i singlejersey. Tolv par byxor totalt alltså, och de flesta i babystorlek. Den trettonde byxan blev en singleljerseybyxa i storlek 56.
Byxans "lilla extra" är, förutom det supergulliga tyget, täcksömmarna vid muddar, midjelinje och där bak.
//Rebecka

Göra egna glasstrutar

En riktigt svår men rolig grej man kan prova på är att göra egna strutar. Efter att pappa visade oss det gamla strutjärnet vi har har jag antagit utmaningen två gånger tillsammans med min lillasyster Lydia (ena gången gjorde vi också några "korgar" vilka ni ser på första bilden).
Efter några misslyckade strutar lyckades vi äntligen göra några acceptabla. Det är flera knep man måste ta till för att lyckas med strutarna. När man häller i smeten måste man tippa lite på järnet för att smeten inte ska rinna ut på ena sidan. Eftersom vårt järn är lite ojämnt måste man vända på struten minst två gånger under gräddningen. För att strutarna inte ska brännas vid måste man successivt sänka värmen på plattan. Det svåraste är ändå att forma strutarna. När man tar upp den färdiggräddade struten är den superdupervarm och inte direkt så mysig att hålla i fingrarna. Men man måste forma den direkt, för den stelnar jättesnabbt.
Sedan måste man stå och hålla den där brännvarma struten tills man är säker på att den inte kommer veckla ut sig när man lägger ner den på gallret. Och så är det vara att upprepa proceduren med nästa strut... Ett litet hål i strutens spets blir det ändå och det får man fylla igen med choklad.
//Rebecka

Virkade bokmärken

Ibland är det skönt med saker som går riktigt fort att göra. Den här blomman (som är ett bokmärke) virkades i ett nafs kändes det som.
Dessutom känns det ju alltid bra att använda lite restgarner!
Nu ligger blomman på blockning bredvid den här kaninen som visserligen gjordes i höstas, men som ändå får vara med.
                                                                                                                                                                    //Elisabeth